Patogenèsia de Ramonda Myconi

Post to Twitter

EXPERIMENTACIÓ DE UNA SUBSTÀNCIA COM A POSSIBLE REMEI HOMEOPÀTIC

A l’any 2009, un grup de metges homeòpates de Girona vam decidir fer una experimentació de una substància en un grup de persones sanes, per tal de veure quin tipus de símptomes era capaç d’induir, i en consequència, entreveure quines podein ser les seves indicacions medicinals.

Es a dir, varen fer el que en homeopatía s’anomena “proving” o “patogenesia” d’una substància.

Mitjançant aquest procediment, pretenem conèixer quines son les indicacions terapèutiques d’aquesta substància, per poder ser aplicada segons el principi de similitud que guía la prescripció de medicaments en homeopatía.

Varen triar una planta que no havia estat mai experimentada homeopàticament, peró que tenía una extensa tradició d’ús com a planta remeiera, sobretot a la comarca de la Garrotxa.

Per altre banda, es una planta de les que es coneixen bé les propietats farmacodinàmiques, gràcies d’entre altres, a l’estudi de Josefina Mora (Aportació farmacodinàmica a l’estudi de Ramonda Myconi. Tesi doctoral)

Es tracte de la ORELLA D’ ÓS, que té com a nom científic RAMONDA MYCONI, en honor del metge i botànic català Francesc Micó.

En medicina popular s’utilitza bàsicament per a afeccions respiratories i es molt popular com a remei per a la tos (Orella d’ós, per l’ofec i per la tos), tot i que també ens consta que en alguns indrets s’ha utilitzat com a anti-hipertensiva.

Es una planta molt especial perque és una reliquia de la flora terciària i ha sobreviscut doncs, a les glaciacions. Té un interés especial per nosaltres, perque es endèmica dels Pirinues i del nord de la Penísnsula Ibèrica.

La direcció del “proving” va estar a càrrec de :

• Montserrat Gispert , metgessa homeòpata
• Genoveva Montserrat, farmacèutica i professora de la UdG
• Joan Mora, metge homeòpata

Amb la inestimable col.laboració de 5 metges homeòpates gironins que varen fer les entrevistes inicials i de control als experimentadors :
• Jaume Oliveras
• Vicenç Ballbona
• Agnes Palou
• Gustavo Egues
• Carmen Suñer

Finalment, un agraïment i un afecte molt especial per a tot el grup d’experimentadors que amb el seu esforç i voluntad de col.laboració en el progrés de la medicina homeopàtica, varen dedicar unes quantes hores i dies de la seva vida a l’observació minuciosa dels símptomes que els hi provocaba el remei.

DESCARREGA’T LA PRESENTACIÓ “Patogenèsia de Ramonda Myconi” AQUÍ

Comments are closed.